När man minst anar det
En dag när min man Samme och en förälder från Nacka FC diskuterade hur de kan tjäna ihop pengar till lagkassan, frågade föräldern om de inte kan köpa protein från oss (alltså kött, fisk och fågel- då drev vi ett grossistföretag som sålde just dessa livsmedel), och att en del av vinsten kan tillfalla lagkassan. Min man tyckte det var en genialisk idé och tog upp det senare med mig för att diskutera hur vi kan gå vidare med konceptet.
En fråga som dök upp var hur vi skulle leverera proteinet och att ha allt i en en låda passade ju bra. Därmed föddes ”Proteinlådan”.

Låt god mat sponsra lagkassan
Vi startade Proteinlådan för att kollektivt hjälpa till att fylla lagkassan, oavsett sport. Vår vision är att tillsammans med andra föräldrar främja idrotten för våra ungdomar samt underlätta ekonomiskt. Med andra ord, ”låta god mat sponsra lagkassan”.
Eftersom vi har arbetat inom livsmedelsbranschen i över ett decennium hade vi både nätverket och kunskaperna för att kunna förverkliga idén om Proteinlådan. Vår slogan är Låt god mat sponsra lagkassan” och det är precis det vi gör. Vi levererar fisk, kyckling och kött och 100 kr av priset går oavkortat till lagkassan.

Socialt arbete
En av grundstenarna i vårt företag är socialt engagemang och ansvar.
Idag är Proteinlådan stolt vänföretag till Stockholms Stadsmission och vårt arbete med socialt ansvar slutar inte där. Vi kommer i framtiden, i takt med att företaget växer, sponsra andra organisationer. Varje dag gör Stockholms Stadsmission https://www.stadsmissionen.se skillnad för människor som lever i utsatthet i staden. Vårt stöd bidrar till akuta insatser så som mat och kläder. Men också till att människor får känna gemenskap, får kraft och motivation att förändra sina liv till det bättre. Tillsammans gör vi Stockholm till ett mänskligare samhälle för alla!

Varma hälsningar,
Mine & Samme